Loggia on the shore

The horizon in the distance and shells at the feet… This guesthouse is nestled amid two differing views, near and far. The site faces Sagami Bay and is located above a shore where a 100-foot cruiser can be directly brought alongside.

 photo

We, thus, placed the main entrance on the side facing the ocean, considering the approach by ship just like in Venice. Guests who arrive by ship are first greeted by the pool and deck area, and then by the semi-outdoor space of the loggia.

 photo

The loggia is shaped as if a courtyard between two buildings were covered by a roof. It serves as a living-dining room; in the summer, cool pleasant wind flows through to the high-side windows facing the mountains. On the ocean side, five-meter wide electrically controlled vertical windows were installed, so when opened, the sashes completely hide their presence, leaving only the generous opening for the ocean view.

 photo

 photo

 photo

 photo

The precast concrete walls of the exterior/terrace and the terrazzo finish of the interior floor are custom made, in which the shells from the nearby beach are mixed to express the gentle feel of the beach.

 photo

The spiral staircase is inspired by conch, and made by the steel bending technique used in shipbuilding.

 photo

photo by Nacasa and Partners Inc.

Completion
2018
Principle
Guest house
Site area
348㎡
Total floor area
681㎡
Structure
RC
Constructor
KIKUSHIMA
Location
Kanagawa